Schilderijen

MEINIE VAN BOMMEL

Beeldendkunstenaar.

Mijn bron van inspiratie is het universum. Dit vertaal ik in mijn werk. De kleuren en vormen in het universum zijn fascinerend en een onuitputtelijke bron omdat het voortdurend  verandert door  de evolutie.

De kracht van mijn werk ontstaat door het werken (op doek) met vele lagen en transparantie. Dit komt ten goede zowel in de dieptewerking als in de abstractie van de compositie. Emotie en gevoel vormen de essentie bij het ontstaan van de onderwerpen van het doek. Soms in duidelijke kleurrijke motieven of figuren maar vaak in subtiele bewegingen en kleurnuances die vragen om verder te onderzoeken wat er verborgen is. Telkens ga ik weer een stap verder in mijn zoektocht. De vormen en kleuren die te ontdekken zijn in de grote donker lijkende ruimte om ons heen, probeer ik te vangen met mijn penseel.


Bijna elk schilderij is afspiegeling van mijn innerlijk, verleden, heden en toekomst. Na een goede voorbereiding van het doek geef ik mijn gevoel de vrije hand. De kleuren en vormen ontstaan simpelweg en ik laat dat gebeuren. Veelal in abstracte vorm en vaak in eerste instantie raadselachtig. Meestal wordt in de loop der tijd duidelijk wat schilderij te vertellen heeft. Mijn werk is er niet alleen om naar te kijken maar, waar mogelijk, is ook te lezen. Het kan ieder van u een ander persoonlijk verhaal vertellen.


Atelier Meinie

Postweg 16a (ingang Maalweg)

4456 RG Lewedorp (Zld)

© Meinie van Bommel

Please don't steal.