Meinie

MEINIE VAN BOMMEL

Beeldendkunstenaar.

Na 7 leerzame en mooie jaren ben ik 2007 cum laude afgestudeerd.


Het heeft me veel geleerd en veel uit mezelf naar boven gehaald. Heb lef gekregen om met de materialen te leren "spelen" en te laten ontstaan wat er tevoorschijn komt.

Mijn leven is de laatste 20 jaar in het teken komen te staan van schilderen. Eerst met olieverf en later de overstap naar acryl. Nu wisselt het soms. Ik hou van abstractie en heb de realistische weergave volledig los gelaten.


Toen ik pas begon met schilderen, liep ik al snel tegen wat problemen aan. In korte tijd werd me duidelijk dat ik weer terug naar school moest als ik het schilderen goed wilde leren.

Binnen niet al te lange tijd had ik plek gevonden op de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. In de volksmond KASKA. Ik heb me daar ingeschreven voor Deeltijd Kunst Onderwijs oftewel DKO. De inschrijving was voor de kunstschilder-opleiding "Hogere Graad" en duurde 5 jaar.


In september 2000 ben ik daar begonnen. Daar stond ik dan als beginneling tussen mensen die soms al wel 20 jaar schilderden. Vond het heel interessant, maar doodeng. De eerste 2 jaren waren zwaar en moeilijk en vroeg mezelf regelmatig af "ga ik door of zal ik stoppen". Ergens diep in mij was iets dat me steeds een zetje gaf om vol te houden en door te gaan.


Na 2 jaar stillevens en 3 jaar model en portret schilderen, ben ik voor de Hogere Graad afgestudeerd. Ik had inmiddels echt mijn draai en passie gevonden dat ik besloot om door te gaan met de

2-jarige vervolg opleiding "specialisatie" ook aan de KASKA.

Atelier Meinie

Postweg 16a (ingang Maalweg)

4456 RG Lewedorp (Zld)

© Meinie van Bommel

Please don't steal.